Україна, Хмельницький
29000, Проскурівська 74а,. каб. 415
(0800)50-44-30
(0382)70-39-59
info@gtu.net.ua
noc@gtu.net.ua

Підключення до Tier 1

Наша компанія організувала взаємоз’єднання з міжнародним оператором Cogent Communications®. Cogent Communications® – один з п’яти найбільших Tier 1 IP операторів у світі, штаб квартира якого розташована у Вашингтоні.

Tier 1 оператор – це тип Інтернет-провайдера, який безпосередньо з’єднується з глобальною магістралью Інтернету та має доступ до неї в певному регіоні відповідно до угоди про одноранговий безрозрахунковий зв’язок, де потік інформації між однією або кількома мережами обмінюється добровільно.

Tier 1 оператор, який вважається найвищим класом Інтернет-провайдера, має власну IP-мережу в певному регіоні, з’єднану з основною магістралью Інтернету та/або іншим провайдером рівня 1 того самого чи інших регіонів. Він підтримує всю таблицю маршрутизації для Інтернету у своєму регіоні.

Як правило, провайдер рівня 1 продає пропускну здатність провайдерам рівня 2 і рівня 3, які, у свою чергу, надають підключення до Інтернету компаніям і окремим клієнтам. Крім того, ISP рівня 1 укладає угоду з іншим ISP рівня 1 щодо вільного обміну трафіком та інформацією.